BAGHEERA

Daca Ocna Mures a dat voleiului romanesc jucatori importanti mai ales in voleiul masculin,  ne putem lauda si cu antrenori de volei care au o buna carte de vizita in acest sport.  Normal ar fi trebuit sa incep cu domnul profesor Augustin Dragut, dar din pacate nu am reusit inca sa primesc de la dansul materialul interviului, asa ca m-am oprit astazi la cel pe care majoritatea cunoscutiilor il stiu ca  BAGHEERA.

Cand am inceput clasa a IX a la Liceul de Chimie Industriala din Ocna Mures, aveam de optat pentru a practica un sport, intre fotbal si volei. Am ales voleiul, asa ca in prima saptamana de scoala m-am prezentat in sala de sport pentru primul antrenament. Eram in jur de 50 de noi “recruti”, care incercau sa se remarce si sa devina voleibalisti in echipa liceului. Sita a cernut si dupa numai cateva luni, din cei 50 am ramas doar 9 jucatori. Dintre cei  ramasi dupa selectie, de departe cel mai talentat a fost Adrian Radu, care datorita usurintei cu care se misca in teren si a usurintei  cu care invata elementele de baza a voleiului,  a  primit porecla de BAGHEERA, pantera neagra unul din personajele  dini “ Cartea Junglei”. In mai putin de un an a devenit titular al postului de ridicator al echipei si a ramas acolo pana la terminarea liceului.  Nu pot sa uit petrecerile organizate cu ocazia zilelor de nastere si onomastice, a sarbatorilor de 1 mai si 23 august, a Colindatului de Craciun si a Udatului de Paste,  in care era  intodeauna sufletul acestora, si in care chitara lui era nelipsita. Disponibilitatea lui si prietenia aratata colegiilor de echipa si de liceu,  au facut sa fie unul dintre cei mai populari elevi ai Liceului de Chimie din Ocna Mures.  Am petrecut numeroase momente memorabile impreuna, mai ales in cantonamente sau deplasari, episoade cum au fost cele din Targu Mures, Hunedoara, Cabana Oasa sau Arad, Balul Bobocilor sau Balul Majoratului trezindu-ne si acum zambete ori de cate ori le rememoram. Dupa terminarea liceului, drumurile noastre s-au despartit, iar Bagheera a ales sa urmeze cursurile Facultatii de Edeucatie Fizica si Sport din Bucuresti, iar voleiul a ramas pentru el prima iubire, sportul care i-a adus imense satisfactii atat ca jucator cat si ca antrenor.

Intre anii 1999 si 2002 participa la campionatul national de volei  pe plaja, unde a fost campion national in anii 1999 si 2001, vicecampion in anul 2000 si a ocupat locul al treila in anul 2002,   in paralel fiind interesat de activitatea didactica si de cea tehnica -  a fost pe rand instructor metodist la Clubul Olimpia din Bucuresti,  preparator si asistent la Universitatea Politehnica Bucuresti. La aceasta universitate a fost antrenorul echipelor feminine si masculine de volei si tenis de masa, intre anii 1996 si 2002. A obtinut de asemenea licienta de antrenor de volei categoria a I a si a devenit antrenor al lotului national de volei feminin, fiind membru in Consiluil Stiintei Sportului din Romania, membru al Colegiuli Central al Antrenorilor de volei si antrenor metodist al lotului national de volei feminin, publicand numeroase lucrari stiintifice in revistele nationale de specialitate.

In ultimii ani s-a focalizat pe meseria de antrenor (volei feminin), in acest domeniu obtinand  rezultate remarcabile:

2002 – 2006 – Antrenor principal la CSU Metal Galati, obtinand  locul al treilea in campionat in anii 2004 si 2005, tot in acesti ani jucand si 2 finale de Cupa  si disputand sferturi de finala in cupele Europene – Top Teams Cup si CEV Cup

 

In anul 2006 revine in Bucuresti si incepe activitatea la Dinamo Bucuresti:

2006 – antrenor second, locul II

2007 – antrenor principal, locul II, finala Cupei Romaniei

2008 – antrenor principal, locul II, finala Cupei Romaniei

2009 – antrenor principal, locul II, finala Cupei Romaniei

2010 – antrenor principal la Dinamo CSS 6 Bucuresti (junioare), vicecampion

2011 – antrenor principal la Dinamo CSS 6 Bucuresti (junioare), vicecampion

2012 – antrenor principal la Dinamo CSS 6 Bucuresti (junioare), campion national

Este antrenor second la nationala de volei feminin din anul 2011 si antrenor principal al lotului de junioare din anul 2012

Pe langa activitatea prolifica, mentionata mai sus, Bagheera a reusit sa-si intemeieze o frumoasa familie impreuna cu Cerasela, cei doi avand doi copii minunati – Marisa si Petru.  Chiar daca nu ne-am intalnit prea mult in ultima perioada, am reusit sa-i smulg promisiunea ca va veni sa joace cu noi la un turneu de Old Boys.

Ii doresc lui Bagheera sa ramana acelasi om si prieten adevarat, un om care nu a uitat niciodata de unde a plecat si care a reusit sa faca cunoscut numele orasului in care s-a nascut, cat si a scolii de volei din Ocna Mures, iar in activitatea de antrenor chiar daca nu a ajuns la varsta deplinei maturitati, sa se bucure de cele mai mari succese pe care le poate avea un antrenor in acest sport.

 

Numele si prenumele: Adrian Ioan RADU – “BAGHEERA”

1. Data naşterii: 11 februarie 1970

2. Locul naşterii: Ocna Mures

3. Domiciliul actual: Bucuresti

4. Starea civilă (copii): casatorit, 2 copii – Marisa si Petru

5. Ocupatia actuala: Antrenor – CS Dinamo Bucuresti

6. Absolvent : ANEFS Bucuresti (1996)

7. Model in viata: Bunicii din partea tatalui (72 de ani de convietuire impreuna)

8. Hobby: motociclism

9. Mâncarea preferată: supa si tocanita de pui

10. Cartea preferată: Singur printer dusmani

11. Film preferat: Legendele Toamnei

12. Alte sporturi preferate: Tenis de masa si tenis de camp

13. Sportivul preferat: Giba (Gilberto Amauri de Godoy Filho)

14. Cariera in volei: 1985 – 1989 CSS Ocna Mures; 1989 – 1990 Vointa Alba Iulia; 1990 -1991 CSM Campia Turzii; 1992 -1994 Rapid Bucuresti;  Antrenor de volei din 1996 - prezent

 


 

Share
 

Partener

Ocna Mures Online

Stiri, evenimente, istoricul orasului, imagini noi sau vechi cu orasul, site-ul este "oglinda" orasului.

www.ocnamuresonline.ro